Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan i Norberg får större budget

Barn- och utbildningsutskottets budget för 2016 utökas med 4,9 miljoner kronor efter beslut av kommunstyrelsen och fullmäktige.

Annons

Kommunstyrelsen har beslutat att barn- och utbildningsutskottet budget utökas med sammanlagt 4,9 miljoner kronor.

3,1 miljoner kronor av dessa går till att kompensera att den demografiska modellen inte hängt med. Det har kommit många fler elever än vad som räknades med när budgeten för 2016 las i höstas.

1,3 miljoner av utökningen är avsett att täcka personalkostnader för den nya förskoleavdelningen på Blåsippan.

En halv miljon av utökningen ska täcka ökade kostnader för busskort till elever.

På måndagens kommunfullmäktige beslutades att utökningen som barn- och utbildningsutskottet fått ska finansieras med de extramiljoner kommunen fått av regeringen. Dessutom kommer kostnaden för trafikplanerare att belasta kommunfullmäktiges anslag för kollektivtrafik från och med 2016.

Under kommunfullmäktigemötet godkändes årsredovisningen för kommunen och de olika samverkansorganen som fick ansvarsfrihet.

Norra Västmanlands Utbildningsförbunds årsredovisning behandlades inte och kommer att tas upp på nästa fullmäktigemöte. Flera av ledamöterna uttryckte att det var något de såg fram emot. Frågan om att hur Norberg ska hantera NVU:s underskott sköts fram till nästa kommunfullmäktige.

Annons