Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabb resa för ny S-ordförande

Christer Wallin är Norberg arbetarkommuns nya ordförande efter Olle Rahm. Han engagerade sig politiskt så sent som 2014. ”Det har gått riktigt fort” säger han.

Annons
Christer Wallin är S i Norberg nya ordförande.

Christer Wallin är född och uppvuxen i Norberg. Han beskriver sin uppväxt som i en typisk arbetarfamilj och därför var valet av parti självklart för honom.

Han har länge varit intresserad av politik och haft åsikter men det har aldrig lämnat köksbordet där han haft diskussioner med sin dotter.

– Efter valet kände jag att jag måste engagera mig, säger Christer Wallin.

– Bland annat är det på grund av många i min närhet och när jag hör deras syn på olika partier. Det gjorde att det kändes som att det var dags.

Läs mer: Toppolitikerna om läget i Norra Västmanland

De politiska frågor

han engageras av är barn- och äldreomsorg.

Han har fram till årsmötet förra söndagen varit sekreterare i arbetarkommunens styrelse. Tidigare ordförande Olle Rahm har uppgett att han lämnar för att ge plats till nya förmågor. Christer Wallin känner sig trygg med utmaningen.

Läs även: Sossarnas starke man tar ett kliv tillbaka

– Jag funderade en stund när de frågade om vad det innebär och så. Jag har suttit i styrelser förut i föreningslivet men det här är så klart mer omfattande, säger han.

– Jag är uppbokad på en massa utbildningar med partiet. Det ska bli spännande att få vara med och skapa engagemang hos medlemmarna.

Läs också: S bryter samarbetet med V i Fagersta

Annons