Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor skadegörelse i Norberg AIF:s klubbstuga

Norberg AIF:s klubbstuga har blivit utsatt för stor skadegörelse någon gång under natten mellan tisdag och onsdag. Bland annat har flera hakkors sprejats på väggarna.

Annons
Vid skadegörelsen revs pokaler ner och flera hakkors sprejades på väggarna. Lars Persson satte upp pokalerna igen.

Upptäckten gjordes av Arne Lövdin omkring klockan nio på onsdagen. Han möttes vid ingången av ett krossat fönster. Inne i klubbstugan såg det ännu värre ut.

– Jag upptäckte att dörren var upplåst. Det var bara att stå utanför en stund och svära, säger han.

Cirka 20 hakkors har sprejats med röd färg på väggarna inne i lokalen. En toalett har blivit sönderslagen och röd färg har sprejats inne i kansliet, bland annat på datorn, en skrivare och väggarna.

– Det är fruktansvärt. Jag förstår inte vad de håller på med. Det kommer kosta klubben en massa pengar, säger Rolf Carlstrand, som sitter i styrelsen för Norbergs AIF.

Den eller de som utfört skadegörelsen lyckades inte ta sig in i köket. Men flera pokaler som stod på ett bord utanför köket hade rivits ned, en brandsläckare har tömts på golvet och prisskåpet har fått sitt glas förstört.

När FP var på plats i klubbstugan höll Arne Lövdin, Rolf Carlstrand och Lars Persson på att sopa undan glassplitter från golvet.

– Jag hoppas att polisen får tag i dem. Jag vet inte vad det är för folk som håller på så här, säger Arne Lövdin.

Skadegörelsen har anmälts till polisen, som undersökte klubbstugan på onsdagen.

Röd färg sprejades också inne i kansliet i Norbergs AIF:s klubbstuga.
Annons