Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé när norbergarna tävlade om att få servera kakor på nyöppningen av Elsas

Många norbergare besökte Abrahamsgården för att provsmaka bakverken som tävlade om att serveras när Elsas återinvigs nästa år.

Annons

I samband med första advent då det var julmarknad och skyltsöndag i Norberg, arrangerades Hela Norberg bakar. Förutom äran skulle den som vann prisas genom att ens bakverk serveras när Elsa Andersons konditori återinvigs i maj nästa år.

Läs mer: Elsas byggs upp igen

Är någon av vinnarkakorna på detta fikabord tro?

Väldigt många olika bakverk inkom till tävlingen, där juryn bestående av fyra av Elsas konditorer hade i uppdrag att bedöma smak och utseende samt om bakverket passar i konditoriets sortiment. Någon vinnare kunde inte utses under söndagen.

– Nä, kanske vi är klara vid tio i kväll, skojar jurymedlemmen Sven Ekegren och sneglar mot klockan när drygt tjugo bakverk avsmakats och mer än lika många till återstår.

Vinnaren kommer att presenteras under veckan.

Läs mer: Vinnare i Hela Norberg bakar korad

Juryn, bestående av konditorerna Elin Seger, Sven Ekegren, Hans-Göran Rubin och Elin Gradin har ett angenämt besvär att bestämma vilket det uppskattningsvis 40 inkomna bakverk som ska serveras vid återinvigningen av Elsa Andersons konditori.

Alla tävlingsdeltagarnas bakverk såldes under dagen. Några av de många besökare som hittat till Abrahamsgården för att låta sig väl smaka var Anna Maria Lövdin Olsson, Maj-Lis Hammarbäck och Gun Andersson som alla tre konstaterade att det var mycket gott fika det bjöds på.

– Det var jättegott allting, svårt att ta ut en favorit, säger Maj-Lis Hammarbäck och får medhåll.

Läs mer: Så ska nya Elsas se ut

Anna Maria Lövdin Olsson, Maj-Lis Hammarbäck och Gun Andersson har svårt att välja någon favorit bland alla de bakverk som serverades..

Föreningen Elsas vänner som stod bakom arrangemanget var glada över att det blev en sådan succé.

– Jätteroligt att det kom så mycket folk helt fantastiskt och att så många bakat också, säger Jessica Bornström, som jobbat på Elsas och är engagerad i Elsas vänner.

Läs mer: Ideell förening tar krafttag för Elsas

Kristina Leijonhufvud, konditoriets ägare, kände sig ödmjuk inför att så många kom med sina bakverk och att ännu fler ville smaka.

– Det var ju så svårt att veta innan. Jag hade aldrig trott att så här många skulle vara med och vara intresserade. Jätteroligt och fantastiskt goda saker också, säger hon.

Läs mer: Elsas ägare berättade om bygget på företagarfrukost

Intäkterna som kom in i samband med arrangemanget kommer att gå till tak- och väggdekorationer i den nya byggnaden.