Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar roffade åt sig julbelysningen

I 40 år har Stig Sjöström haft granen upplyst på tomten i Norberg. Men efter att en lamptjuv varit i farten kan det bli mörkt på julafton i år.

Annons
Någon har stulit ett dussin lampor som satt i Stig Sjöströms gran. ”Vi måste hjälpas åt allihop att få bukt med sådant här”, säger han.

Stig Sjöström bor med sin fru i en villa i centrala Norberg. Han upptäckte vad som hänt förra helgen. Någon hade stulit tolv stycken lampor från granen som står på hans tomt.

– Det är väldigt tråkigt, säger han och fortsätter:

– Vi har haft ljus i 40 år men det har aldrig hänt något förr, säger han.

Han berättar att den upplysta granen är uppskattad även bland närboende. Han är osäker på om han kommer kunna ersätta lamporna och menar att det riskerar att bli en ljuslös jul.

– Det är speciella lampor som inte är så lätta att få tag på i dag, säger han.

Ytterligare två stölder av julgransbelysning har skett i Norberg den senaste tiden, enligt polisen. Det är granar som stått utomhus som utsatts. Polisen tror att det kan finnas ett samband mellan stölderna.

– Man kan tycka att det här är en bagatell. Men ändå, det handlar om samvaron mellan människor och det ska man vara rädd om. Här försöker man att sabotera julen, säger Stig Sjöström.

Ett staket nära hans tomt har dessutom utsatts för skadegörelse nyligen.

Stig Sjöström upplever att det är en oroande brottsutveckling på senaste tiden i Norberg.

Han har polisanmält lampstölden i trädgården.

Annons