Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunga avhopp från Centern

Två av Centerpartiets mest framträdande politiker i Norberg lämnar partiet.

Annons
Ulf Olofsson är inte längre centerpartist. Han är väldigt intresserad av fiske och natur, men upplever att partiet på riksnivå går tvärtemot det. Precis som Lennart Skansfors reagerade han också negativt på de förslag till idéprogrammet som presenterades för cirka ett år sedan.

Ulf Olofsson, fullmäktigeledamot och ordförande i barn- och utbildningsutskottet, lämnar eftersom han inte kan ställa upp på rikspartiets idéer längre.

Han kommer att sitta kvar på sina uppdrag fram till valet. Efter det kan han tänka sig att sitta i kommunstyrelsen för sitt nya parti – Socialdemokraterna.

– Jag vill fortsätta att vara med och påverka, säger han.

Lennart Skansfors, fullmäktigeledamot och ordförande i socialutskottet, känner sig inte heller hemma i Centern längre.

-Det har varit ett landsbygdsparti, nu är det ett stadsparti, säger han.

Något som verkligen fick honom att ledsna var förslagen till partiets idéprogram, där det till exempel pratades om fri invandring och att tillåta månggifte.

– Jag är inte Sverigedemokrat, men Sverige klarar inte av att ta emot fri invandring helt och hållet, utan då får man hitta på andra metoder att hjälpa folk i nöd.

Lennart Skansfors kommer sitta kvar fram till valet och lämnar sedan politiken.

Både Lennart Skansfors och Ulf Olofsson betonar att det inte är någon lokal partikonflikt som ligger bakom att deras beslut.

Centerpartiet har tre platser i kommunfullmäktige.

Annons