Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga bagare avslutade Hälsoveckan

Barn mellan åtta och tolv år fyllde Need coffeeshop med färglada smarrigheter under Hela Norberg bakar i går. ”Vi ville göra något roligt för barnen”, säger kaféets ägare Jennie Holm.

Annons
Stämningen var på topp när barn mellan åtta och tolv år gjorde muffins, cupcakes och chokladbollar tillsammans på Need coffeeshop i Norberg på söndagen.

Bakfrossan var ett av två event som i går kom att avsluta årets upplaga av Hälsoveckan i Norberg.

– Vi ville att barnen skulle känna att de kan komma hit och fika med sina föräldrar, men också att de tycker att det är kul att vara här, säger Jennie Holm, som tycker att eventet, som även kallats för ”Småbagarna”, var en trevlig kontrast till Hälsoveckans inledande föredrag om droger, KOL och astma.

Barnen på Need coffeeshop fick inte bara lägga sista handen på sina kreationer.

– De gör allt själva: läser recept, doserar efter det och bakar, säger Jennie Holm.

En som deltog var åttaåriga Alva Roth, som råkade ta i lite väl med bakpulvret.

– Jag gillar att ösa i saker och tänkte inte på att det var bakpulver. Jag vet att det blir surt om man har i för mycket, så jag fick göra om allt, säger hon och skrattar.

– Det är roligt att klä upp sig när man bakar. Det gör man inte hemma, säger Fanny Johansson, nio år, som också var med.

Detta var inte kaféets sista bakevenemang för barn, berättar ägaren Jennie Holm.

– Det kommer komma tillbaka. Och längre fram, kanske till sommaren, kör vi Hela Norberg bakar för allmänheten, säger hon.

Annons