Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väg stängdes av efter frontalkrock norr om Norberg – fem personer till sjukhus

Räddningstjänsten ryckte ut efter larm om en frontalkrock på väg 69 precis norr om Kallmora på måndagen. Fem personer, fyra vuxna och ett barn, har förts till sjukhus i ambulans.

Annons
Trafikolycka norr om NorbergFoto: Niklas Hagman

Larmet om olyckan kom vid 15.55 på måndagseftermiddagen. Enligt SOS Alarm hade två personbilar frontalkrockat på väg 69 norr om Kallmora.

Enligt räddningstjänsten fanns det fem personer i de två bilarna. Två personer klagade över nacksmärtor.

Räddningstjänsten berättade vid klockan 16.50 att minst en av bilarna skulle behöva klippas upp.

– Det är ingen som är fastklämd, men man behöver klippa upp den för att kunna ta ut personen på ett säkert sätt när man till exempel misstänker nackskador, säger Daniel Lundin, brandingenjör i beredskap på Södra Dalarnas räddningstjänstförbund.

Fem personer har förts till sjukhus i ambulans. Enligt Thomas Eibrant, styrkeledare vid räddningstjänsten i Avesta handlar det om fem personer.

– Det satt fyra vuxna och ett barn i bilarna. Fyra personer har förts med ambulans till Västerås och en person har förts till lasarettet i Avesta, säger han.

Från början var prognosen att vägen skulle vara avspärrad i en timme efter olyckan, men den tiden räckte inte i och med att man behövde klippa upp en bil. Enligt Daniel Lundin var det mycket halt och dåligt väglag på platsen.

– Det är väldigt halt, våra förare varnade varandra för halkan på väg fram till olycksplatsen, säger han.

Först vid 18-tiden var räddningsarbetet klart och trafiken kunde släppas på som vanligt igen. Polisen säger till SVT Nyheter Västmanland att det var mycket halt väglag på platsen och att en av bilarna kom över i fel körfält och olyckan var då ett faktum.

Annons