Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktiga kuggar i skidfestens maskineri

Flera föreningar i Norberg hjälper till att arrangera skidloppen. 

Annons
Cecilia Lindberg, Kärrgruvan volley, och Per Andersson, Norbergs orienteringsklubb, är två av alla de som engagerar sig i helgens skidlopp.

I DK-huset i Norberg är det full rulle inför Kristinaloppet och Lilla Engelbrektsloppet. Förutom att Teamsportia mässbutik håller till här, så hämtas skiddeltagarnas nummerlappar ut i byggnaden. Det är många ideellt engagerade som hjälper till med den biten. 

Cecilia Lindberg klipper till små klisterlappar när tempot lugnar ner sig halvtimmen innan startskottet går klockan tio för Kristinaloppets drygt 600 deltagare. 

– Det är en en säkerhetslapp att sätta på sin nummerlapp. På den skriver man sitt namn och någon annans telefonnummer, förklarar Per Andersson som är engagerad i Norbergs orienteringsklubb som också är med och hjälper till.

Alla lag med medlemmar som engagerar sig, får pengar till föreningen. Cecilia Lindberg är engagerad i Kärrgruvan volley. 

– Vi har hållit på i många år. Det är en rolig grej. Det är ju folkfest och mycket folk utifrån, så det blir en happening i Norberg, säger hon. 

Fler bilder från helgens stora skidfest hittar du på Fagersta-Postens instagram .

Annons