Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha en park för kickboards

Norbergs kickboardåkande grabbar önskar sig en skate- och kickboardpark som i Avesta. Ett medborgarförslag har lämnats in till kommunen om att ordna en plats för en kickboardpark.

Annons
Från höger: Jacob Stråle, Jasper Jokela, Adam Lindholm, Adam Lethenström, Theodor Lindgren, Tobias Widhlönn, Jacob Enström, William Lillbacka.

Norberg. Killarna håller ofta till vid minirampen utanför Unkan. Men den har sett bättre dagar då det gapar två fotstora hål i platten mellan ramperna. Om de får önska fritt så vill de ha en skatepark, gärna vid Unkan, med en pool i marken, ramper, utåkningsramper, skenor, trappsteg och bankar.

Eftersom minirampen är inte säker att åka i och att bilister inte tycker om att de är ute och åker på byn har killarna ingenstans att vara. De berättar att det har varit nära olyckor för några av dem.

– Man vill inte bli påkörd. Man tror inte att det ska hända men när det väl händer är det kört, säger Adam Lindholm.

Alla går i mellanstadiet så även Unkan är stängd för dem.

– Det finns inget att göra här i Norberg och många slutar åka på grund av det, säger Adam Lindholm.

– Vi kan inte åka till Avestas park efter skolan för då är det tid för skatarna, säger Jasper Jokela.

Jaspers mamma Anna Jokela har skrivit ett medborgarförslag till kommunen. Hon vill att kommunen anvisar mark för en mindre skate- och kickboardpark och att kommunen hör sig för om några företag vill vara med och sponsra en park.

Förslaget har skickats till kommunstyrelsen för beredning.

Annons