Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norbergare hade falskt körkort

En man i 30-årsåldern har dömts för olovlig körning. Mannen hävdade att han hade tagit körkortet i England under hösten 2011. Men enligt tingsrätten handlade det om ett falskt körkort beställt från internet.

Det var i juni förra året som mannen stoppades på riksväg 68 i Fagersta. Mannen, som bor i Norberg, förnekade olovlig körning med hänvisning till att han hade ett brittiskt körkort.

Det påstådda körkortet, ett European Driving Permit, kostade enligt mannen 950 engelska pund, cirka 10 000 svenska kronor. Körkortet ska han ha tagit under en tio dagar lång intensivkurs. 

Norbergaren kunde inte styrka Englandsresan med några handlingar. Enligt Interpol i London har mannen inte något engelskt körkort, och det körkortsnummer som uppgetts på körkortshandlingen existerar inte.

Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, hävdar att ett European Driving Permit går att beställa från en internetsida där det också marknadsförs som ett falskt körkort.

Enligt tingsrätten saknar mannen körkort, såväl svenskt som engelskt. Tingsrätten konstaterar också att mannen varit medveten om att han inte har behörighet för att köra bil.

Mannen döms till 30 dagsböter.