Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norbergstrappan tror på expansion efter uppköp av betongjätte

I veckan meddelades att Benders AB köpt alla aktier i Norbergstrappan. Vilket gör att Norbergsföretaget nu tror på expansion.

Annons

För Norbergstrappan innebär inte köpet någon direkt förändring. Produktionen av trappor fortsätter i Norberg med oförändrad personalstyrka och under ledning av förre ägaren Sören Morin.

– De kan expandera och Benders är ett stort bolag. Vi behöver expandera för det är väldigt mycket jobb på gång nu. Givetvis hade de också ett attraktivt bud som gjorde det lite lättare, säger Sören Morin.

Norbergstrappan har i dag 43 anställda och fulla orderböcker fram till april nästa år. Vilket är både bra och dåligt då det gör det svårt att ta nya kunder. Att öka antal skift är inte heller en lösning.

– Vi jobbar dagtid i dag. Betongen måste brinna i ett dygn så det är begränsningen. Det vore om en ny fabrik startades som vi skulle kunna öka produktionen, säger Sören Morin.

Sören Morin, vd Norbergstrappan och tidigare ägare, ser med tillförsikt på framtiden.

Han känner sig trygg med att det blir Benders som blir ny ägare.

– Det är ett familjeägt företag och vi har fått väldigt goda vibrationer från dem. Det känns tryggt, annars hade jag inte gått in i det här. För i Norberg vill jag alltid vara kvar och det var ett av syftena med det här också, säger Sören Morin.

Benders är ett familjeägt företag med säte i Edsvära, Västergötland. Bolaget startades på 1960-talet och producerade då betongtakpannor. Företagets mål är att bli helhetsleverantör av betong- och markstensprodukter till bygg- och anläggningssektorn. Bolaget omsätter 1,8 miljarder varje år.

– Vi har haft ramavtal med Benders tidigare och de har varit en bra kund för oss. Men nu blir det antagligen någon form av expansion och ytterligare en fabrik någonstans kanske, säger Sören Morin.

Norbergstrappan gjuter trappor till alla möjliga byggen.

Sören Morin var med och startade Norbergstrappan i slutet på 1980-talet som då hette Norit. 1992 lämnade han firman och år 2000 såldes det till Skanska. 2012 köpte Sören Morin, som då var fabrikschef, firman av Skanska.