Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akademichefen lämnar VSK på grund av familjära skäl – flyttar hem

VSK Fotbolls akademichef Anders Boman lämnar sitt uppdrag. Det går klubben ut med på sin hemsida under måndagskvällen. Boman väljer att flytta hem till Sandviken.

– Det hela har tagit för mycket tid av familjen, säger han till klubben.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Anders Boman lämnar sin roll som akademichef i VSK Fotboll efter ett år på posten. Bilden är från när Boman presenterades förra året.

Efter ett år på sitt uppdrag som akademichef i VSK Fotboll lämnar Anders Boman för att flytta hem till Sandviken där ett civilt jobb väntar honom. Klubben skriver följande på sin hemsida.

"Anders har under sitt år gjort ett fantastiskt arbete och satt den grund som akademin kommer att leva efter under lång tid framöver".

Huvudpersonen själv förklarar att det varit ett tufft beslut att ta då han trivts med uppdraget men tagit det här beslutet av privata skäl.

– Ett jättetufft beslut att ta rent yrkesmässigt då jag trivts otroligt bra i VSK. Det är av familjära skäl jag lämnar, det hela har tagit för mycket tid av familjen då vi har en son på 1,5 år. Vi stod vid ett vägskäl där vi antingen skulle rota oss i Västerås eller se över hur vi ville ha det. Båda två har familj norrut och vi såg inte på sikt att vi skulle bo i Västerås, säger han till klubbens hemsida.

Samtidigt som VSK säger hej då till Anders Boman går man ut med att en ny akademichef redan är klar. Den personen ansluter dock inte förrän den 1 november och en presentation kommer senare i höst.

Annons