Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 2-backen öppnar för VSK Fotboll: "Jag är snabb och läser spelet bra"

Två starka säsonger i division 2. Nu vill 21-årige högerbacken Mathias Benker ta klivet upp – och är aktuell för VSK Fotboll.
– Jag och VSK ska höras igen i december. Det ser intressant ut, säger han.

Annons

Mathias Benker i Gamla Upsala-tröjan.

Mathias Benker har två säsonger i division 2-klubben Gamla Upsala bakom sig. Dessförinnan spelade han i Sirius. Nu vill han avancera i seriesystemet.

– Jag känner att jag har gjort två stabila division 2-säsonger och nu vill jag testa vingarna högre upp, säger han.

Benker provtränade med VSK Fotboll i en vecka i början på november. Och kommer att provträna med ytterligare två klubbar framöver.

– En division 1-klubb och en superettanklubb. Det är väl det jag kan säga, säger han.

Kan du se dig själv i VSK-tröjan nästa säsong?

– Det kändes bra under veckan jag provtränade med VSK. Det var ett bra upplägg, sköna grabbar och bra tränare. Jag känner Häll-bröderna (Jonathan och Joakim) sedan tidigare. Vi är födda samma år och har varit på landslagsuppdrag tillsammans (landslagsläger med P18-landslaget på Bosön 2013).

Just nu håller Benker i gång med allsvenska Sirius, som han spelade för innan han gick till Gamla Upsala.

Inför förra säsongen tecknade Benker ett 1+1-årskontrakt med Gusk. I det finns en klausul som säger att han får lämna för en klubb högre upp i seriesystemet.

Hur går din dialog med VSK?

– Vi håller lite kontakt och ska höras igen i december när de vet mer hur läget ligger till med deras trupp. Vi får se vad som händer, men jag fick ett jättebra intryck av VSK.

Hur beskriver du din spelstil?

– Jag är en ganska spelskicklig försvarare. Jag är snabb och läser spelet bra. Har en bra fot. Bra karaktär. Det är typ så jag brukar beskrivas, ha ha.

Är det faktum att Johan Mjällby tränar VSK lockande för dig?

– Han kan så klart otroligt mycket fotboll. Och med tanke på att han är tidigare landslagsback skulle han så klart kunna lära mig, som är försvarare, mycket. Framför allt tror jag att han är en bra tränare för VSK som lag.

Annons