Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vild vändning av VSK i slutminuterna – Sandviken knäcktes av volley i krysset

På väg mot förlust fram till 90:e minuten.
Då gjorde VSK Fotboll två mål – och sänkte Sandviken hemma på Solid Park Arena.
Stor matchvinnare: Dennis Persson med game winning goal i 2–1-segern.

Annons

Livesändning för dig som pluskund: Sporten sänder direkt från Solid Park Arena efter matchen – intervjuer och analyser väntar

Norrettamötet i den sjätte omgången spelades med en schysst inramning. Solen sken över Västerås och Solid Park Arena var fylld med en bra division 1-publiksiffra.

På planen handlade första halvlek uteslutande om VSK när det kom till bollinnehav. Och uteslutande Sandviken när det kom till att göra mål.

VSK förde spelet kraftigt och skapade den första stora målchansen efter elva minuter. Både Allan Kosik och Dennis Persson hittade farliga avslutsytor i boxen – utan att göra någonting av dem.

27 minuter in i matchen nickade VSK:s debuterande mittback Carl Ekstrand Hamrén tätt utanför på Simon Johanssons frispark.

Sedan testade Allan Kosik en cykelspark efter 31 minuter.

VSK tvingades till ett byte redan efter 35 minuter. Mittfältaren Jonas Hellgren gick av med skadekänningar och ersattes av Nikola Durovic.

Sen kom målet. VSK tappade boll på väg fram med laget, Calle Svensson halkade och Sandviken kunde sätta igång en rapp spelvändning. Bollen landade till sist hos Marcus Hägg fri på bortre stolpen. Och fjolårets skyttekung avslutade kliniskt intill Alexander Lundins vänstra stolpe.

VSK hann med en målchans till innan halvlekens slut. Koyar Salimi avslutade med en volley på mål – där Sandvikens målvakt Kalle Jansson gjorde en gedigen räddning.

Till den andra halvlek hade VSK-managern Johan Mjällby tröttnat på VSK:s brist på hänsynslöshet i straffområdet och bytte in småskadade poängkungen Karwan Safari. Av gick Koyar Salimi.

I och med bytet flyttade VSK om sina utgångspositioner. Dennis Persson klev upp högre i banan för mer av en 3-5-2-uppställning med Simon Johansson som högerytter.

Det tog fem minuter för Safari att skapa första chansen. Via ett tillbakaspel från Johansson tryckte anfallaren till på halvvolley - strax över.

I den 54:e minuten hade Sandviken sin andra målchans i matchen. Rafael York hittade en farlig yta strax utanför straffområdet och avslutade på mål. Skottet fick dock ingen riktig fart och blev en enkel räddning.

I den 63:e minuten missade sedan Sandviken ett jätteläge. Via en omställning slogs bollen till John Junior helt ren på bortre stolpen. Men yttern fick inte träff på sitt volleyavslut som landade utanför.

I den 69:e minuten rev sig Karwan Safari loss i straffområdet – men drogs sedan omkull i en situation där VSK ville ha straff. Domaren Björn Särnbrink tog dock beslutet att fria.

I den 75:e minuten var det sedan Sandvikens Mrcus Hägg som ville ha en straff. Anfallaren gick ihop med VSK-målvakten Alexander Lundin, men domare Särnbrink friade igen.

Efter 77 minuter spelade Karwan Safari fram Dylan Kosik till öppet mål via en pass snett in bak. Men mittfältaren sköt högt över.

Därefter hände inte särskilt mycket konkret i matchen. VSK hade mycket boll och många inlägg som nickades undan – medan Sandviken hade några kontringar.

Åtminstone fram till den 90:e minuten när bollen nickades ner till Dylan Kosik som tog en grov revansch på sig själv för missen i 77:e och tryckte in 1–1 med en volley.

Och sedan exploderade Solid Park Arena fullständigt. 93:e minuten, Dennis Persson bryter sig loss i boxen, drar en vänstervolley i krysset och vänder matchen till 2–1 för VSK.

Livesändning för dig som pluskund: Sporten sänder direkt från Solid Park Arena efter matchen – intervjuer och analyser väntar

För dig som pluskund: Kallades för bra för serien – sen frälste Persson VSK mot Sandviken

Matchfakta: VSK–Sandvikens IF 2–1 (0–1)

Mål: 0–1 (40) Marcus Hägg, 1–1 (90) Dylan Kosik (Allan Kosik), 2–1 (93) Dennis Persson (Calle Svensson)

Publik: 1 353

Så spelade VSK.

Målvakt: Alexander Lundin

Backlinje: Mathias Benker (77), Carl Ekstrand Hamrén, Calle Svensson, Dennis Persson

Mittfält: Jonas Hellgren (35), Boris Ljevar, Simon Johansson

Anfall: Dylan Kosik, Allan Kosik, Koyar Salimi (45)

Byten: Nikola Durovic (35), Karwan Safari (45), Fredrik Lundqvist (77)

Så spelade Sandviken.

Målvakt: Kalle Jansson

Backlinje: Felix Bindelöv, Gustav Thörn, Emil Molin, Jonathan Hellström

Mittfält: John Junior, York Rafael, Hjalmar Öhagen, Jens Åberg (68), Amar Guidji (55)

Anfall: Marcus Hägg

Byten: Viktor Nordin (55), Christoffer Aspgren (68), Mohamed Kamara (84)

Annons