Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK-backen på det klara – detta krävs för att sänka Sandviken: "Måste få stopp på..."

Mathias Benker har mött Sandviken förr – och tro sig ha bra koll på söndagens motståndare.
Detta tror VSK:s högerback krävs för att plocka en ny grönvit trepoängare.
– Det gäller att snacka ner sin ytter mycket och få hjälp, blir vi två mot en så blir det så klart mycket enklare, säger han.

Annons

Se hela intervju med Mathias Benker i spelaren nedan:

Mathias Benker har mött Sandviken under ett flertal tillfällen och tror sig ha bra koll på vilket lag det är som står på andra sidan planen på söndag. VSK:s ytterback är medveten om att han och hans lagkamrater kan komma att ställas för defensiva prov mot ett anfallsfarligt Sandviken.

– Deras anfallsspel blir farligast. Det kommer bli mycket inlägg, de har fina yttrar som gillar att utmana och där måste vi få stopp på dem tidigt. De ska inte få mycket tid och få möjlighet att starta sina anfall, säger Benker.

Han fortsätter:

– Det gäller att snacka ner sin ytter mycket och få hjälp, blir vi två mot en så blir det så klart mycket enklare. En mot en är lite mer 50/50. Men får vi understöd och hjälp att få in dem i banan så ska det inte vara några problem.

Mathias Benker

Är det något ni har tränat på under veckan?

– Inte direkt. Vi hade några övningar på träningen idag sen har vi pratat ihop vi som troligtvis spelar på söndag hur vi ska agera.

Benker har nu spelat en del seriematcher i den grönvita tröjan och känner att det blir bättre och bättre. Han medger att det var lite knackigt i början men att formen är på ingång.

– Starten har varit helt okej tycker jag. Blir varmare i kläderna efter varje match tycker jag. Kände mig lite ringrostig där i början, det var ju tre-fyra år sedan jag spelade i division 1 sist. Det är lite skillnad på tempo, absolut. Men det är väldigt roligt och utmanande varje match. Det var längesen jag tyckte det var så här kul att spela fotboll.

Väntad VSK-elva:

Målvakt: Alexander Lundin

Backlinje: Mathias Benker, Robin Blommé, Calle Svensson, Dennis Persson

Mittfält: Boris Ljevar, Jonas Hellgren, Simon Johansson

Anfallare: Dylan Kosik, Karwan Safari, Koyar Salimi