Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norsk seger i Olympiatravet – storfavoriten galopperade direkt

Nuncio var storfavorit inför Olympiatravets final på Åby under lördagen.
Då gallopperade hästen direkt.
Istället kunde Lionel N.O. korsa mållinjen först, styrd av ägaren Göran Antonsen.
– Det var fantastiskt stort, säger Antonsen i TV12.

Annons

Lionel N.O. och kusken Göran Antonsen vinner Olympiatravsfinalen på Åbytravet på lördagen. Tränaren Daniel Redén till vänster.

Inför finalen av Olympiatravet på Åby var det Nunico som var favorit till att ta hem loppet.

Då blev det direkt omkastningar i fältet då den direkt galopperade efter att startbilen accelererat ifrån startfältet. Även Voltiguer de Myrt galopperade och försvann.

– Det var åt skogen, men någon gång ska han väl hoppa första gången också, säger Nuncios tränare Stefan Melander i TV12.

Istället var det Nadal Broline som kunde placera sig i täten, tätt följd av Black D'Avril och Oasis Bi ut genom andra sväng.

Med drygt 500 meter kvar var det Nadal Broline fortsatt i tät samtidigt som On Track Piraten stormade fram genom fältet. Nadal Broline var fortsatt i ledning in på upploppet, men det kom att bli en helt annan segrare.

Som skjuten ur en kanon kom Lionel N.O. med hundra meter kvar, styrd av kusken och ägaren Göran Antonsen, som körde om Nadal Broline och kunde passera mållinjen först av alla ekipage.

– Det var fantastiskt stort. Han var bra redan som fyraåring och har sedan fortsatt att utvecklas. Ett stort tack till Daniel Redén och övriga kring hästen, säger Göran Antonsen i TV12.

V75–raden: 3–8–2–11–3–6–7.

7 rätt: 534 876 kr.

6 rätt: 3 579 kr.

5 rätt: 259 kr.

Annons