Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är nya stolpen på plats

En ny lyktstolpe sattes i dag upp på Stationsvägen i Fagersta. Den förra togs bort eftersom den lutade märkbart.

Den 21 oktober i år skrev Fagersta-Posten om lyktstolpen i Vilhelminaparken som blivit påkörd och börjat luta. Artikel lästes av många och har uppmärksammats av andra medier.

Den sneda stolpen plockades ned i oktober och fram till 10.30-tiden i dag har det bara funnits ett fundament på platsen.

- Det var lång leveranstid och nu är det monterat och klart, säger Tommi Sapila, utredningsingenjör på Norra Västmanlands kommunalteknikförbund, NVK.

En av dem som satte upp stolpen var Kent Midstrand, som jobbar åt Vattenfall som har hand om kommunens belysning. Han bekräftar att det inte är helt enkelt att få fram en lyktstolpe, speciellt när den ska ha en ”arm”, en utböjning över gatan.

- En rak stolpe kan du få inom en vecka, men så fort du ska ha en arm på den kan du få vänta allt från en vecka till två månader, säger han.

Hur gick det att sätta upp den här stolpen?

-Det gick galant, säger Kent Midstrand.

På fredagen sattes ytterligare en ny lyktstolpe upp på Stationsvägen.

ANDERS JANSSON

[email protected]

Läs tidigare artikel:

Lyktstolpe på sniskan i Fagersta