Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är "pussjukan" glömd

Oliver Nordmark skulle ta ytterligare ett steg i karriären genom flytten till Luleå. Men då hände det som inte fick hända. Körtelfebern slog till, och Olivers säsong tog slut direkt.Här berättar han om ångesten när sjukdomen kom – men även viljan att prestera i Luleå i år.

Göran Tärnlund, som tidigare tränade Mora IK:s J20-lag, hade sett vad Oliver Nordmark gick för. När han sedan tog över Luleå Hockeys J20-lag visste han att han ville ha Oliver i sin trupp.

Och Oliver, som gick på hockeygymnasiet i Mora och spelade med Moras J20-lag, kände att en flytt till Luleå var ett steg i rätt riktning.

Flytten blev verklighet efter jul. Men då började också mardrömmen.

– Jag hann bara spela två matcher med Luleå. Sedan var jag nära att bryta foten och var borta tre veckor, berättar Oliver.

Men det var inte det värsta. Efter fotskadan fick plötsligt Nordmark hög feber och låg hemma i sängen en vecka. När inte febern försvann förstod han allvaret och tog sig till sjukhuset – där han blev kvar i tio dagar. Diagnosen var körtelfeber. Av den grövre sorten.

– Jag fick ha syrgas och jag kunde inte äta något eftersom jag hade så ont i halsen. Febern gick upp och ner hela tiden. Sju kilo tappade jag under tiden jag var sjuk.

Sjukdomen kunde knappast ha kommit mer olägligt. Det var ju nu Oliver skulle visa att Tärnlund hade gjort rätt när han värvade upp honom till Luleå. Men i stället fick Oliver se sitt nya lag från sidan resten av säsongen.

– Det var så surt. Precis när jag hade flyttat dit och ville visa upp mig så händer det här ... så det är klart att jag hade ångest. Jag ville ju vara med och spela hela tiden.

När Oliver fick lämna sjukhuset blev han strikt tillsagd att han inte fick ta ut sig fysiskt. Efter ungefär en vecka kunde han ta sig ut på promenader – men inget mer.

– Jag var helt slut i kroppen. Och så fick jag ta massa leverprover efteråt också.

Först i maj kunde Oliver börja träna igen. Fortfarande är han inte helt återställd i kroppen, men han är på god väg. Med Luleås J20-lag har han nu ett år kvar på kontraktet. Och den här säsongen kan bli avgörande för resten av karriären.

– Mitt mål är att bli en etablerad och viktig spelare. Det är bara jag och två andra 94:or i laget, vi är äldst, så det blir nog lite mer ansvar för mig. Det kommer att bli en nystart och en revansch för min del.

Luleås J20-lag tog sig förra året till kvartsfinal i SM och åkte där ut mot Färjestad. Organisationen i klubben är väluppstyrd och många talangfulla spelare finns i Olivers lag. Men som tur är har han just Göran Tärnlund som tränare.

– Han vet vad jag kan och känner till mina hockeykunskaper. Vårt lag kan bli bra, det är framför allt ett tekniskt lag. Konkurrensen är stenhård, men jag ska försöka ta en plats.

Mer: Oliver Nordmark har bara ett år kvar på kontraktet i Luleå. Läs i onsdagens tidning hur han ser på en eventuell comeback i FAIK.