Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir resorna billigare

Skolstarten närmar sig och det betyder ett prisras på resor. Har du möjlighet att åka efter vecka 33 kan du se fram emot en resa som är flera tusen kronor billigare än under högsäsong.

Annons
Priserna på resor sjunker efter skolstarten.

Det har varit en rusning efter solresor i sommar på grund av det kyliga och regniga vädret i juni. Det gjorde att priserna på resor steg - men nu sjunker priserna igen.

-Vid skolstarten sker ett prisfall på resor, säger Maria Gertell, kommunikationsansvarig på resebyråkedjan Ticket. Det handlar helt enkelt om utbud och efterfrågan.

-En veckas chater till Mallorca med fyrstjärnigt hotell är till exempel 3 300 kronor billigare per person om man väljer avresa den 24 augusti i stället för den 3 augusti, fortsätter hon.

Även storstadsresorDet är inte bara charterresorna som reas ut under den här perioden, utan även reguljärflyg och många hotell.

Många vill ta en sen solresa men framåt sensommaren börjar även storstadsresor locka.

-Det bokas mycket storstadsresor nu med avresa i september, framför allt till New York och Istanbul, säger Maria Gertell.

Hon tipsar också om att även om man inte kan resa under sensommaren är det en bra idé att hålla utkik efter resor med avresa längre fram, eftersom det finns många bra kampanjer under den här tiden.

Annons