Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu får singelturister hjälp

Singlar som vill resa diskrimineras. Det menar en ny
organisation som vill försvara människors rätt att semestra på egen
hand utan extra kostnader.

Dyrt och svårare att hitta resor - det är inte alltid lätt att vara singel för den som ska boka sin semester. Det upprörde den pensionerade brittiske advokaten Steve Lyden-Brown, och han har nu startat en organisation för att skydda singelturisters intressen, The Single Tourist Action Centre, Stac. Steve Lyden-Brown blev motiverad efter att själv ha försökt boka en resa till Indien. Resebolaget tvingade honom då att betala över 2 000 kronor i singeltillägg. Men dessutom bad man om ytterligare 2 000 kronor bara för att mejla hotellet och fråga om de accepterade singelgäster, trots att det stod i broschyren att man gjorde det.

Erbjuder juridiska råd

Stac ska både försöka påverka resebolagen att slopa singeltilläggen och att informera medlemmar om resor som inte kostar extra för singlar. Men tanken är också att de ska ge gratis juridisk rådgivning.

Tidningen Telegraph utsåg förra året behandlingen av singelturister till en av de tio saker de skulle vilja förändra med resebranschen.

Läs mer på singletourist.org.uk.