Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu går höstens storstadsresor åt

Sommaren är snart slut men vår reslust avtar inte - efterfrågan
på storstadsresor är hög i år. Och städerna som ökar mest i
popularitet är Istanbul och Paris.

Hösten har precis gjort sitt intåg och svenskarna börjar redan tänka på weekendresor. Efterfrågan på biljetter till storstäderna ökar nu starkt, rapporterar Ving. Den senaste veckan har de haft dubbelt så många bokningar jämfört med samma tid förra året. För ett par veckor sedan meddelade också resebyrån Ticket att deras storstadsresor ökat, med 25 procent jämfört med samma period förra året. Den dåliga sommaren har naturligtvis bidragit, men också att kronan är fortsatt stark.

Klassiska städer i topp

Till mångt och mycket är det de klassiska weekendstäderna vi reser till. Hos Ving ligger London, Paris, Barcelona, New York och Rom i topp. Men andra destinationer ökar i popularitet - Istanbul har bokat hela 116 procent mer än förra året.

- Vi ser stora ökningar också för Lissabon, Palma stad och Berlin, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Zlatan-effekt påverkar

Istanbul ökar också hos Ticket, och går från tionde mest populära storstaden till en sjätteplats. Annars är resebyråns topp fem New York, Barcelona, London, Rom och Paris.

Den franska huvudstaden är alltid ett klassiskt resmål men i år har resorna dit dessutom ökat med hela 36 procent. Sannolikt har det att göra med att Zlatan nu spelar för Paris Saint-Germain.

- Vid Zlatans tidigare klubbyten har vi kunnat notera kraftiga ökningar till just den staden där hans nya klubb har sin hemmaarena, till exempel Barcelona och Milan. Jag tror att många svenska fotbollsfans kan vara intresserade av att lära sig en ny liga. Paris har dessutom kultur, shopping och uteliv i världsklass, säger Martin Durnik, Marknadschef på Ticket.