Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har tränarjakten börjat

Flera namn är aktuella för jobbet som tränare i Fagersta Södra nästa säsong.

Annons
Robert Kronlund har sagt att han inte vill fortsätta som huvudtränare.

Södras förre tränare Khoa Mai fick som känt sparken för några veckor sedan. I hans ställe tog den assisterande tränaren Robert Kronlund över. Men någon fortsättning som huvudtränare för Kronlund ser det inte ut att bli nästa säsong.

– Han har fått flera erbjudanden från mig. Jag ser gärna honom som förstavalet. Alla spelare älskar honom och vill ha honom kvar. Men han är svår, säger Trsavec.

Kronlund har framfört att han helst jobbar vidare endast med anfallsträningen, som han gjorde innan han tog över huvudansvaret.

– Det har blivit en stor förändring i träningsintensiteten sedan han kom in. Spelarna uppskattar honom verkligen.

Men då Kronlund har annonserat att han inte vill fortsätta på sin post har Trsabvec nu tittat runt för att hitta en ny huvudtränare. För tillfället finns det fyra namn som är aktuella.

Magnus Barkskog: Steg 3-utbildad tränare som även är involverad i spelarutvecklare i distriktslagen i Dalarnas fotbollsförbund. På meritlistan finns tränarjobb i Ludvika FK och Smedjebacken FK.

Tommy Meden: Steg 3-utbildad tränare som just nu tränar Ludvika FK i division 3. Tidigare har han tränat Östansbo IF och Dala Järna.

Niklas Blomqvist: Steg 3-utbildad tränare. Han tog upp Avesta AIK till division 3 och tränar just nu Krylbo IF som ligger på kvalplats till division 4.

Lars Aronsson: Har tränat Södras juniorer. Enligt Trsavec en tränare med stort hjärta till föreningen och omtyckt föreningsperson. Han har även tränat Skinnskattebergs A-lag och även Västanfors Bandys A-lag.

Vem är just nu mest aktuell för jobbet?– Det måste nog vara Niklas Blomqvist. Johan Hagelin har hjälpt till där och har sagt att han är en väldigt kvalitativ tränare som vet vad han vill, säger Trsavec.

När får du svar i tränarfrågan?– Efter sista seriematchen på lördag, hoppas jag. Jag ska ha ett namn klart till mitten av oktober.

Annons