Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu hyllas Lidas för uppmärksammade bilden – agerade "vaktis" under juniormatch

VIK J20 säkrade jätteskrällen att bli topp 5 i Superelit – men det var inte den största snackisen i 5–1-segern hemma mot Mora.
Vaktmästare, del av sekretariatet och båsöppnare i ABB Arena Nord? Världens bästa back genom tiderna, Nicklas Lidström.

Annons

Sju Norris Trophy, fyra Stanley Cup, OS-guld, VM-guld, Hall of fame, 1 564 matcher i NHL med 264+878=1 142 poäng för Detroit Red Wings.

Nicklas Lidström hade en sagolik karriär.

Efter att han lagt skridskorna på hyllan har legendaren bland annat varit rådgivare till Tre Kronor. Men på onsdagskvällen tog 47-åringen ett annat uppdrag.

När VIK J20 slog Mora med 5–1 noterade de drygt 200 personerna på läktaren snabbt att "Lidas" hade en aktiv roll runt matchen. Dels genom att sitta i sekretariatet och bland annat öppna dörren till VIK:s utvisningsbås – och dels genom att hjälpa vaktmästarna under spolningen av isen.

Via en bild som cirkulerar på Twitter syns OS-guldhjälten gå runt på isen med borrmaskinen i handen för att kunna få fast målburarna.

Till saken hör att Lidas efter karriären hjälpt VIK på flera olika sätt inklusive ungdomsverksamheten. Två av hans söner, Kevin och Adam, har gått genom juniorleden och spelar i dag för Piteå (Kevin) och VIK:s A-lag (Adam). Yngre sonen Samuel har debuterat för J20 under säsongen men spelade inte i kvällens match.

Annons