Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu intar wakeboardåkarna Eskiln

Arbetet började så fort isen hade smält på Eskiln. Nu står Fagersta Cable Park redo för wakeboardåkarna. I helgen väntas runt 50
personer hit.

På Fagersta Cable Park förbereder man sig för öppningen i dag. Arbetet har pågått sedan en tid tillbaka och nu ser man fram emot den tredje sommaren med parken.

– Vi kommer att ha öppet på fredag eftermiddag och även på lördag och söndag. Så kommer det att se ut fram till juni. Sedan kommer det att vara öppet hela sommaren, säger Bengt Marberg, ordförande i Fagersta VSK.

Då Fagersta Cable Park är en av de absolut mest populära kabelparkerna i Sverige har ryktet gått varmt om öppningen i dag. På internet och sociala medier har många wakeboardåkare frågat när öppningen ska ske – därför väntas en stor skara entusiaster från hela landet komma ut till Esklin i helgen för att känna på vattnet.

– Det kommer säkert komma upp mot 50 personer, tror Marberg.

Sommarens stora mål är annars wakeboard-EM som planeras till i slutet av augusti. Då hoppas arrangörerna att över 200 deltagare ska ta sig till Fagersta.

– Vi satsar mycket på det och vill göra det så bra som möjligt.

Blir det något nytt i parken till EM?

– Vi vill ha något nytt här hela tiden. Men jag tror inte att det behövs något. Fast vi vill skaffa en pipe (rör) på 30 meter.