Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska det bli lättare att jobba och bo var man vill oavsett länsgräns

En politisk plan för förbättrad infrastruktur och transport skrivs under på fredagen.

Annons

Nu ska det bli lättare att jobba, studera eller bo var man vill, oavsett länsgräns, tack vare en plan för bättre infrastruktur och transporter i Stockholm-Mälarregionen.

Under fredagen samlas representanter från sju län, däribland Västmanland, för att skriva under den gemensamma planen som innehåller förslag på hur man ska möta behoven i en region som de kommande åren väntas växa med 700 000 jobb.

Man vill bland annat prioritera fyra spår på hela sträckan Stockholm-Uppsala, öka kapaciteten på Mälarbanan och Svelandsbanen, öka kapaciteten på Hallsbergs rangerbangård samt på E4 och E18.

Läs även: Hundratals träffades för att prata om framtidens infrastruktur

– Genom En Bättre Sits-samarbetet och den gemensamma planen för infrastruktur och transporter visar vi att Västmanland tar ansvar för en sammanhållen kollektivtrafik i Stockholm-Mälarregionen, säger Denise Norström (S) landstingsstyrelsens ordförande, Landstinget Västmanland, i ett pressmeddelande.

Länen som samarbetet i En Bättre Sits är Örebro, Västmanland, Södermanland, Uppsala, Stockholm, Östergötland och Gotland.

Läs även: Tätare tågtrafik – men inte förrän om 15 år

Läs även: Debatt: Rödgröna: Staten kan bättre än så här om järnvägar och vägar

Annons