Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska tågen rulla direkt till Stockholm

Fagerstabor kan snart åka tåg till huvudstaden utan att behöva byta i Västerås. – Det är alldeles utmärkt, säger Stig Henriksson, (V), kommunalråd i Fagersta.

Fagersta. Direkttågen mellan Ludvika och Stockholm kommer att gå på helgerna, från och med 15 december. Det handlar om fem avgångar åt varje håll på både lördag och söndag.

– Det är från förmiddag till tidig kväll, säger Håkan Jarl, trafikchef på Tågkompaniet.

Han påpekar att det är många som tar tåget till Stockholm från norra länsdelen.

– Och det kanske lockar ännu fler resenärer om man kan åka direkt, säger han.

I dag måste resenärerna vänta på ett anslutande tåg i Västerås. Med direkttåg kommer de spara in cirka 15 minuter åt varje håll, enligt tidtabellen.

– Jag tror att de som bor i Fagersta, Virsbo, Surahammar, Hallstahammar och Ramnäs kommer att dra mest nytta av det eftersom de slipper bytestiderna, säger Håkan Jarl.

En till förändring i tågtrafiken är att en senare avgång från Västerås mot Fagersta införs. Måndag till fredag kommer ett tåg att lämna Västerås 22.27.

Fagerstas kommunalråd Stig Henriksson tycker det är utmärkt med direkttåg och en senare kvällsavgång.

– Att kunna åka senare från Västerås har många haft önskemål om, säger han.

Direkttågen kommer att stanna i Barkarby i stället för Bålsta, i övrigt ska de stanna på samma platser som i dag.

ANDERS JANSSON

[email protected]