Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska VIF:s nerver hållas i styr

Premiärnerverna syntes på Västanfors spelare mot Nitro/Nora, enligt tränaren Lars Aronsson. De nerverna är dock något som inte ska synas i matchen hemma mot Borgia/Norrköping BK.

– Jag hoppas att vi kan gå ner lite i anspänning och släppa loss det vi har i oss. Vi känner själva att vi ska vara bra, vi är ett bra lag i år. Men Nitro/Nora var nog också lite bättre än vissa trodde, säger Aronsson.

I dag möter Västanfors det tänkta bottenlaget Borgia/Norrköping hemma på IP. Borgia förlorade sin premiär mot Köping IS med hela 11–2. Men trots det vill inte Aronsson ta ut segern i förskott.

– Vi måste få ner axlarna, andas lite djupare, slappna av och göra det vi vet vi kan. Då kan vi spela riktigt bra. Borgia ska vara ett bottenlag och vi ska vara ett topplag, det vet alla om. Men vi ska inte stirra oss blinda på hur många mål Köping gjorde. De har mycket rutin i laget och jag skulle inte bli förvånad om de efter säsongen har gjort fler mål än vi har.

Efter premiären, var det någon speciell lagdel du inte var nöjd med?– Nej, ingen lagdel så. Vi var bara lite för ivriga och kuggade inte i varandra. Om vi går ner i anspänning och tar det lite lugnare och hinner titta upp kan vi kugga i varandra bättre. Vi vet vad vi kan och vad vi behöver ändra på för att få ett tryggare spel, säger Aronsson.