Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu tränar Västanfors fullt ut

Nu, först i mars, kan Västanfors träna ”på riktigt”. De spelare som har prioriterat innebandyn har nu omprioriterat sin träning – nu är det fotboll som gäller.

Det är ett årligt problem som förmodligen aldrig kommer att försvinna. Västanfors måste snällt vänta in de dubbelidrottande spelarna som även har innebandyn att tänka på fram till mars månad.

Men nu är innebandyn i stort slut. Och det är något som glädjer Västanfors tränare Pelle Olander.

– Nu är vi i gång och kör tre gånger i veckan på Fagerliden. Det har varit välbesökta träningar, säger han.

Något som har spelat in är också att knappt 20 spelare födda 98-99 nu är uppflyttade för att bli förstaårsseniorer. Det har hjälpt Olander att styra upp träningarna.

– Vi behöver vara ganska många så att vi kan spela upp oss på träningarna. Men det har sett bra ut i mars, det har varit roligt.

Västanfors drog i gång sin försäsong i januari. Då hade man ett pass i Systemairhallen (där man även var i onsdags kväll på grund av snön), ett i Risbrohallen och ett fyspass.

Men länge var det tunt om folk.

– Ja, två av gångerna har det varit lite folk. Det var på styrketräningen och i Risbrohallen. Men det visste vi om. Vi är väl medvetna om läget. Det blir inte fullt ut på det viset. Men det är ju inte så att de andra spelarna ligger hemma på soffan. De är också i gång.