Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NVK är en bra affär

Norberg. Det är min bestämda uppfattning att Norbergs kommun har vunnit mycket på att vara medlem i Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund (NVK). Det finns saker som kan förbättras inom NVK, men Norbergs kommun skulle inte kunna leva upp till dagens effektivitetsnivå om verksamheten drevs i egen regi. Det vore helt enkelt för dyrt att göra samma sak utan de stordriftsfördelar vi får genom att samarbeta med Fagersta.

Sedan NVK bildades den 1 januari 2004 har man minskat centraladministrationen och handläggarna med sju årsarbetare, över 20 procent. Merparten av minskningen har kommit Norbergs kommun till del eftersom Norberg gick in i den gemensamma organisationen med en väsentligt större administration än Fagersta kommun.

Jag anser att Norbergs kommun, med hänvisning till vår storlek, behöver mer samverkan – inte mindre.

Genom att samarbeta med andra ökar vi effektiviteten (får mer verksamhet för samma peng eller samma verksamhet för en lägre peng), förbättrar våra möjligheter att rekrytera kompetent personal, ökar dynamiken och minskar sårbarheten i verksamheten. Det är väl bra?

Åsa Eriksson (S)

kommunalråd i Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel