Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NVK kräver att staten agerar vid rondellen

Det är otroligt att Trafikverket inte gjort något för trafiksäkerheten för gående och cyklister som korsar riksväg 68 vid sjukhuset, menar NVK:s förbundschef Harold Nilsson.

Fagersta. Sedan övergångsstället försvann vid den utsatta trafikplatsen har riskerna ökat för oskyddade trafikanter som måste ta sig över riksvägen vid Bergslagssjukhusets rondell.

Tidningen berättade i slutet av februari om en kvinna som fått föras till sjukhus efter att ha blivit påkörd där.

– Staten ska sköta det den har ansvar för. Vi har påtalat riskerna i flera år, men ingenting har hänt, säger Harold Nilsson på NVK, Norra Västmanlands kommunalteknikförbund.

Det är inget som Torbjörn Andersson, planerare på Trafikverket, känner till.

– Min företrädare har inte nämnt något om detta, så det kan inte ha varit prioriterat för honom. Jag har inte uppfattat att det finns ett problem, säger han.

Att NVK:s budskap inte ska ha gått fram tycker Harold Nilsson är konstigt.

– Det är helt otroligt att de säger att de inte hört något alls, säger han.

En tunnel eller ett upphöjt övergångsställe vore enligt NVK de bästa åtgärderna. Men det kan dröja, enligt Torbjörn Andersson.

– Länsstyrelsens aktuella transportplan bestämmer ramarna, och i den är nästan allt redan vikt till annat. Jag tror att utrymme kan finnas först efter 2019.