Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NVK: undvik vittvätt i Norberg

Huvudvattenledningen läggs om i Norberg i kväll. Om allt går enligt planen kommer det inte att märkas. Men för att vara på den säkra sidan uppmanar NVK folk att inte tvätta vitt i morgon förmiddag.

Norberg. Under tiden som ledningen läggs om kommer det inte matas vatten till Norberg. Men högreservoaren är uppfylld så det ska inte bli någon brist på vatten.

- Det ska inte märkas. Normalt sett ska det inte gå fel, säger Peter Melin, chef för va-verken vid Norra Västmanlands kommunalteknikförbund, NVK.

För säkerhets skull har NVK gått ut med information om vattenledningsarbetet. Norbergare uppmanas att inte förbruka mer vatten än nödvändigt mellan 18.00 i dag och 6.00 på torsdag.

Dessutom uppmanas folk att undvika att köra vittvätt på torsdagsförmiddagen. Anledningen är att det alltid finns en viss risk för missfärgning av vattnet. Det är när det kommer in luft i ledningarna som det kan frigöras ämnen som orsakar missfärgning.

- Det är bara järn och mangan, det är inget farligt, säger Peter Melin.

Det är inte fel på vattenledningen, orsaken till omläggningen är att företaget Harsco Metals ska utöka sitt industriområde. En del av huvudledningen från Avesta måste därför ledas om i Kallmoraområdet.