Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny app ska hjälpa barn att förstå BUP-utredning – kan vinna pris

I den nya appen "Min utredning" ska barn, på ett lekfullt sätt, få förståelse för hur en BUP-utredning kan gå till, exempelvis psykologbesök. Nu kan Barn- och ungdomspsykiatrin i Västmanland vinna pris för sin app-idé.

Annons

Genom att skapa en egen avatar i appen "Min utredning" ska barn lära sig mer om hur en utredning på BUP går till. Tanken är att förbereda barnen på hur processen kan se ut, med exempelvis olika tester, psykologbesök, kurator och läkare.

- Vi konstaterade att vi saknade en bra beskrivning för patienter och anhöriga om hur en utredning går till. Med ”Min utredning” ville vi skapa något som gjorde utredningsprocessen begriplig, samtidigt som appen skulle kännas lekfull och rolig. BUP är en verksamhet för barn och vi behöver därför kommunicera direkt med barnen på ett sätt som de förstår och tilltalas av, säger Marie Frey, verksamhetsutvecklare på BUP i Västmanland, i ett pressmeddelande till Region Västmanland.

Appen har nu blivit nominerad till utmärkelsen Sveapriset, en utmärkelse som lyfter fram projekt och verksamheter som arbetar med att förnya och förbättra svensk vård och omsorg med hjälp av it.

Annons