Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny back till FAIK

21-åring skrev på i går.

Annons
När FAIK möter Ludvika på tisdag kan nye backen Kalle Andersson finnas med på isen.

21-årige Andersson har trots sin ungdom hunnit med en hel del på hockeyrinken. Han har gått på hockeygymnasium i Mora och spelat med dalaklubbens J20-lag i superelit. Förra säsongen spelade Andersson 22 matcher med Skedvi/Säter i division 1 innan han skrev på för Ludvika.

Nu vill han lämna den klubben och tog kontakt med FAIK, som i och med att Tomas Eriksson inte kommit i spel efter sin hjärnskakning, behöver en back.

– Kalle är både skridskostark och spelskicklig. Vi gjorde klart övergången under söndagen och Kalle är spelklar direkt, säger Jokiniemi.

På tisdag möter FAIK Ludvika borta. FAIK har bara förlorat en av tolv spelade matcher och har en segersvit med nio raka vinster.

Senast lagen möttes chockstartade Ludvika med 2–0-ledning efter knappt fyra minuter när lagen möttes på Fagerliden. Då tog FAIK timeout. Vände matchen på tio minuter och gick ifrån till en klar seger med 7–4.

– Det gäller att vi har fokus från start. Att vi inte börjar fuska med vårt spel utan att vi gör det vi sagt att vi ska göra, säger Holmqvist.

Annons