Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny generation ska få N/H stabilt

En bred trupp med många unga, hungriga spelare ska skapa ett fungerande lagbygge för Norberg/Högfors i år. Och den nye tränaren vill ha till en förändring från i fjol.

Det finns delade meningar om Norberg/Högfors tabellplacering den förra säsongen i division 6.

Laget slutade på femte plats och det kan ses som godkänt. Men vid en närmare titt på tabellen ser man att laget hade en målskillnad på minus 18. Det var inte minst det som gjorde att laget inte hamnade högre upp i tabellen.

Men i år ska det till en förändring, det menar både kapten Ove Löwdahl och den nye huvudtränaren Lars Westring.

– Vi måste försöka hålla tätt bakåt bättre. Om vi hade släppt in normalt med mål förra säsongen hade vi tagit många fler poäng. Vi spelade för lite boll och tappade spelet långt upp i planen, säger Ove Löwdahl.

Att laget, som Ove Löwdahl säger, tappade bollen på offensiv planhalva har att göra med att spelet ofta gick direkt från backar upp till löpande forwards. Mittfältet användes inte i samma utsträckning. Men till i år lovar Lars Westring en förändring.

– Det ska bli färre långa bollar från backlinjen, på så sätt kan vi använda mittfältet mera. Om vi spelar från mitten kan vi flytta upp spelfördelningen i planen, säger Lars Westring.

I år har det skett ett generationsskifte i N/H. Många äldre spelare slutade efter halva förra säsongen och in i laget har i stället unga spelare kommit som vill slå sig fram. En kombination av de äldre spelarna som är kvar i laget och de unga är det som ska få N/H till ett vinnande lag i år.

– De (unga) är duktiga och träningsvilliga, men de saknar rutin. Om de äldre nyckelspelarna är friska och resten av truppen är i gång ska vi sikta på att ligga på den övre halvan av tabellen, säger Lars Westring.

Vilka lag kommer att bli topplag i division 6 i år?– Man vet aldrig med Västeråslagen. Det finns många spelare från lag i högre divisioner, som Franke och Skiljebo, som trappar ner och då kan det finns bra spelare i de lagen. Sedan tror jag mycket på Ransta också.

Hur mycket kommer Ove Löwdahl (36 år) att betyda för ert unga lag?– Mycket. Han är viktig på grund av den erfarenhet han har och hur han är som person.

N/H:s nyförvärv för säsongen är Niklas Karlsson, Ehsan Popal, Ali Karimi och Rezale Hossein.