Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny Harry Potter-värld öppnar

Eldsprutande drakar och dansande skelett - nu öppnar ännu en
nöjespark med Harry Potter-tema.

Mugglare har en ny magisk plats att besöka. I sommar slår dörrarna upp till Harry Potter-världen The Wizarding World of Harry Potter - Diagon Alley, i Universal Studios, Florida. Där finns redan en nöjespark med tema Hogsmeade, som öppnade i juni 2010. Redan i augusti samma år hade huvudattraktionen haft så mycket som en miljon besökare.

Den nya temaparken liknar inspelningsstudion i London. Den ska också kopplas samman med den redan existerande temaparken. Besökarna ska kunna resa mellan, med tåget s Express.

Trollstavar och butterbeer

Besökarna ska också kunna botanisera runt bland flera av butikerna i de populära böckerna. Bland annat ska man kunna välja trollstavar i Olivanders butik, prova trollkarlskläder och shoppa magiska leksaker. Dessutom kan man dricka butterbeer på puben The Leaky Cauldron. Men billigt blir det inte: Vill man besöka båda nöjesparkerna kostar det cirka 879 kronor för vuxna och 830 för barn mellan tre till nio år. Läs mer på: www.universalorlando.com/harrypotter

Vill man få en känsla av Harry Potters magiska värld behöver man dock inte åka ända till USA. I Leavesden ligger Warner Bros Studios temapark på samma ämne. Läs mer på: www.wbstudiotour.co.uk (TT)