Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny lansering: Flyg från Västerås till Köpenhamn

Nextjet öppnar en flyglinje till Köpenhamn. Om fem dagar, den 21 december, kommer det gå att boka biljetterna.

Annons

Köpenhamn.

Enligt ett pressmeddelande från Nextjet öppnas en Köpenhamnlinje från Västerås.

– Vi är nöjda med bokningsingången på Helsingforslinjen och ser att regionen har ett stort behov av resor ut i världen precis som vi tidigare identifierat. Genom att komplettera utbudet med Köpenhamn, och de möjligheter som det innebär, ser vi att vi kan ta en helt ny position och erbjuda ett mer heltäckande resealternativ som gör att Västerås flygplats blir en än mer naturlig startpunkt för resor till och från regionen, säger Henning Lindberg, försäljnings- och marknadschef för Nextjet, i pressmeddelandet.

Sedan den 15 september har Nextjet trafikerat linjen Västerås – Helsingfors, först på upphandlad basis, senare på kommersiella grunder. Efterfrågan ska ha varit god – vilket är anledningen till att Nextjet nu lanserar en kompletterande linje till Köpenhamn.

Läs också: Nu är det klart – Nextjet fortsätter flyga till Helsingfors från Västerås

Linjen ska förbättra förbindelsen till Europa och världen. Genom att flygningarna anpassas till SAS innebär det en möjlighet till vidare resor i SAS linjenät från Köpenhamn.

Antalet flygningar blir 20 turer per vecka, två avgångar per dag åt vardera håll måndag till fredag. Flygplanen kommer att ha platsför 33 passagerare. Fygtiden blir 1 h och 20 minuter.

– Det känns fantastiskt bra att Nextjet väljer att utöka sin trafik från Västers Flygplats. Nu ska vi gemensamt verka för att långsiktigt utveckla trafiken till Köpenhamn och Helsingfors och vidare ut i världen, och framförallt – vilken julklapp, säger Tezz Tordsdotter Åkerman, VD i flygplatsbolaget, i pressmeddelandet.

Linjen blir bokningsbar onsdag den 21 december.

Läs också: [+] Efter linjen till Köpenhamn – stora planer för flygplatsens framtid

Annons