Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny lift ska höja tempen

En barnlift gör Klackbergsbacken hetare och mer familjevänlig. Det tycker Norbergs Slalomklubb som hoppas på draghjälp.

– I och med att vi startade skidskola i Klackbergsbacken i vintras så har det funnits behov och önskemål av en lift för de yngre, en ren barnlift, säger Mikael Enér, ordförande i Norbergs Slalomklubb.

Norbergs Slalomklubb räknar med en totalkostnad på 115 000 kronor för inköp av själva liften, elinstallationer och annat nödvändigt. Till Norbergs kommun har klubben i dagarna sökt bidrag på 57  500 kronor.

– Vi vet ju att kommunen inte har hur mycket pengar som helst, så vi kommer söka på andra ställen också, säger Mikael Enér.

Liften som klubben sökt bidrag för ska vara långsammare och bättre anpassad till Klackbergs yngre skidåkare. Det skulle därför vara ett välkommet tillskott till den ankarlift som redan finns där, menar Mikael Enér.

– Det klart det underlättar för skidskolans elever, andra yngre och nybörjare att lätt kunna nå ett separat område att åka på, säger han.

Utökas Klackbergsbacken med den önskade liften ökar attraktiviteten för hela skidanläggningen, menar Enér.

– Besök utifrån har och kommer att fortsätta öka. Ambitionen är att ha liften i gång den här vintern, för säsongen 2014/2015.