Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny rehabbassäng börjar byggas

Under tisdagen togs det första spadtaget i det som ska bli nya rehabbassängen vid Bergslagssjukhuset i Fagersta.

Annons
Landstingsrådet Andreas Porswald (MP) tar första spadtaget i vad som ska bli nya rehabbassängen. Bassängen kommer att vara i höjd med markplan på sjukhuset. ”Det ska gå att ta sig till bassängen utan att behöva använda några trappor” säger Martin Björk, byggprojektledare.

Om lite mindre än ett år kommer den nya rehabbassängen i Fagersta att stå klar. Projektkostnaden är totalt 48 miljoner kronor och inkluderar bland annat parkeringar och kringbyggen varav 35 miljoner spenderas enbart på själva rehabbassängen och dess byggnad.

– Det här är en av de större investeringarna som vi gör och är en del av de cirka 100 miljoner kronor vi lagt på Bergslagssjukhuset från 2014 till 2016, säger landstingsrådet Andreas Porswald (MP).

– Det är en viktig milstolpe att Fagersta får en modern rehabbassäng som kommer gynna hela rehabiliteringskedjan.

Han fick med spaden ta det symboliska första spadtaget. Till att börja med ska ytterligare material schaktas ur innan det börjar byggas, berättar entreprenören Fredrik Karlsson, på Byggessen.

Den nya bassängen blir 66 kvadratmeter stor och kommer få en höj- och sänkbar botten där djupet kan varieras från 0 till 1,78 meter. Dessutom kommer byggnaden att byggas med energisnåla material.

– Läget passar inte solceller men på nätterna kommer bassängbotten höjas för att minska avdunstningen, säger Martin Björk, byggprojektledare på landstinget.

Så ska byggnaden där rehabbassängen ska vara se ut.
Annons