Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny spik i kulturkistan

Fagersta-Posten rapporterade i fredagens tidning att kommunfullmäktige i samförstånd diskuterat och fastställt budgeten för 2014. Det betyder att biblioteket i Västanfors stängs, en besparing på 300 000 kronor. Beslutet var väntat. Befolkningen med många gamla och unga läshungriga hänvisas till huvudbiblioteket i Fagersta centrum några kilometer bort. De känner säkert tacksamhet för det dryga decennium biblioteket fått leva, men också stor saknad.

Ordförande Hans Granlund (V) anger som skäl för stängningen ”vikande besökssiffror i flera år”. Det har varit ett återkommande argument från honom i den debatt som föregått stängningen. Flera gånger har vi som önskat ett fortsatt liv för biblioteket bett om en besöksstatistik. Men någon sådan har aldrig presterats, kanske beroende på att – som det hävdats – räknaren i dörren inte fungerat.

Så har ännu en spik i kommunens kulturkista slagits in. Nu lär det dröja minst ett år till nästa spik. Det är ju val nästa höst!

Sjukvårdspartiet Västmanland

Per Sennerfeldt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel