Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny ungdomssatsning i VIF

Förra säsongen hämmades en del a-lagsspelare i Västanfors av att de inte fick speciellt mycket speltid. Nu får de chansen att visa upp sig tillsammans med flera juniorer.

Föreningen har nämligen bestämt sig för att spela med ett u-lag i division 2.

– Vi hade att välja mellan ett u-lag eller ett P18-lag. Och vi fick inte ihop tillräckligt många spelare födda -96 och -97. Då blev valet enkelt, säger sportchefen Björn Forsberg.

Stommen kommer hur som helst bestå av unga spelare, men även en del a-lagsspelare som behöver speltid.

– Det är viktigt att stimulera alla. Och vi måste vara rädda om de unga spelare vi har. Om vi tappar dem är det riktigt illa, då är det långt ner till nästa nivå, säger Forsberg.

Magnus Sohlberg, som tidigare har varit assisterande tränare i Boltic i elitserien, kommer att träna laget tillsammans med två spelande tränare – nämligen de förra a-lagsspelarna Andreas Moberg och Sebastian Alila.

Västanfors har även gjort klart med ännu ett nyförvärv till kommande säsong. Det är Jimmy Jönsson, som den gångna säsongen spelade i IK Heros, som gör comeback i laget.

– Han kommer absolut att tillföra till laget. Han är skridskostark och en riktig slitvarg. Men framför allt är det en till spelare som konkurrerar om en plats i laget, säger Forsberg.