Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya innebandyavtalet klart: Eurosport tar över SSL från TV4

Under fredagen meddelade Discovery Networks att man nått en överenskommelse med Svensk Innebandy om rättigheterna till SSL.

Annons

I ett pressmeddelande skriver Discovery att man kommer sända minst 50 matcher i SSL per säsong under de kommande två säsongerna, fördelat på dam och herr.

Utöver det ges också Discovery rätten till Sveriges samtliga matcher i herr-VM 2018 i Prag och dam-VM nästa år, i schweiziska Neuchâtel.

- Det känns stimulerande med det här nya fräscha samarbetet som vi tror mycket på. Discovery har presenterat ett intressant upplägg och samtidigt visat ett engagemang och en hunger som vi är övertygade hjälper oss att ta nästa steg i vår synlighet, Göran Harnesk, generalsekreterare Svenska Innebandyförbundet i pressmeddelandet.

Dam-VM 2019 kommer sändas i Eurosport.

Det innebär att SSL kommer ses på Kanal 5, Kanal 9, Eurosport och Eurosport Player.

- Vi ser en stor outnyttjad potential i svensk innebandy och vet att intresset ute i landet hela tiden växer. Att kunna stärka vår redan starka sportportfölj med lokalt vasst innehåll är otroligt roligt och att dessutom få göra det tillsammans med Svenska Innebandyförbundet känns spännande, säger Hanif Hosseini, sportchef på Discovery Networks och Eurosport.

Annons