Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya lösningen: Profilen kan ta över

Nu kommer ytterligare ett namn in på listan över potentiella tränare i Fagersta AIK.

Ännu står Fagersta AIK utan huvudtränare till nästa säsong. FP berättade förra veckan om Stig Svanström, som är ett potentiellt namn att ta över.

Nu prestenteras nästa lösning: FAIK-profilen Peter Bergström.

– Vi har haft några samtal under våren och träffats var tredje vecka ungefär. Han är en fantastiskt trevlig kille. Vi tänker ju att vi ska köra med två istränare. Där är våra huvudspår Mikael Adamsson och Vesa Jakkola. Sedan jobbar vi med två alternativ när det gäller en headcoach. Det är Stig Svanström och Peter Bergström, säger FAIK:s sportchef Stefan Persson.

Persson menar att han gärna skulle se att Bergström tar över som huvudtränare. Den trio som då bildas i tränarstaben skulle göra honom trygg.

– Han har ett jäkla härligt driv. Han manar på och kan ge energi utan att han behöver gå till ytterligheter och höja rösten. Och han kan ha glimten i ögat när det behövs. Skulle det bli han, förhoppningsvis med Vesa och Mikael, skulle jag känna mig trygg.

Inom tre veckor ska Persson och Bergström stämma av läget igen.

Hur går diskussionen med Svanström?– Vi kör ett öppet och rakt race. Jag pratar med Stig var och varannan dag. Men det är ett jobb här som måste till. Vi har inga möjligheter att ha en heltidsanställd tränare. Jag får ha en dialog med båda två så får vi se vad de själva tycker och tänker.

Peter Bergström har avböjt att kommentera tränarfrågan och hänvisar till Stefan Persson.