Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya pendlarbiljetter i Mälardalen

Movingo kommer hösten 2017 och ersätter TiM och 30-dagarsbiljetter.

Annons

Under hösten nästa år kommer det att införas nya pendlarbiljetter i Mälardalen. De nya biljetterna kallas Movingo och i samband med att de introduceras kommer dagens TiM-biljetter och SJ 30-dagarsbiljetter att sluta säljas.

Nytt är att Movingo kommer att gälla både på regionaltåg och trafik som bedrivs av Länstrafiken Örebro, SL, UL, Sörmlandstrafiken, VL och Östgötatrafiken.

– De nya biljetterna är efterlängtade av många pendlare. Med dem blir det exempelvis möjligt att på samma biljett åka med tåg till Stockholm och därefter tunnelbana eller pendeltåg, säger landstingsrådet Tommy Levinsson (S) i ett pressmeddelande.

Priserna för de nya biljetterna är redan fastställda. Till exempel kommer ett 30-dagarskort mellan Västerås och Stockholm att kosta 3 000 kronor, ett mellan Arboga–Eskilstuna 1200 kronor och Uppsala–Stockholm 2200 kronor.

För 3200 kronor kan man åka i hela Mälardalen på alla regionaltågsträckor och i all lokal trafik som omfattas av biljettsystemet. För ungdomar och studenter är priset reducerat och blir i stället 2400 kronor.

Movingo kommer till en början att säljas i samma automater som i dag säljer SJ Regional/TiM.

Landstingsstyrelsen ställer sig bakom Mälartrafik AB:s förslag om införande av Mälardalstaxan Movingo. Den 23 november behandlar landstingsfullmäktige ärendet.

Annons