Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya skollokaler i Fagersta kan snart stå tomma

Annons

Jag råkar lyssna på Fagersta kommunfullmäktiges sammanträde. Idel glada nyheter, kommunen investerar när invånarantalet växer. Kurvorna går ständigt uppåt.

Har vi hört det förut? I mina ögon tycks ansvariga politiker vara oförmögna att skilja sina förhoppningar och fnoskiga floskler från erfarenhet. De senaste årens stora inflyttning har knappast berott på Bergslagens dynamiska arbetsmarknad utan på nöd, nödvändighet och tomma lägenheter. Finns det några grunder för att tro att Fagerstas befolkning ska fortsätta med dagens fantastiska siffror.

Låt mig ge ett exempel. I min dotters klass har 1/4 av klasskamraterna slutat det senaste året. Vuxna människor brukar vilja kunna försörja sig själva och det gör man lättare i Örebro, Västerås och andra regionala metropoler. Varför ska man då bygga ut skolor som med all sannolikhet är glesa om några år?

Mer baracker och mindre visionerande skönandar med en lättsam inställning till kommunmedborgarnas pengar. Ge upp idag, imorgon kan det vara för sent!

Försiktig pessimist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons