Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye FAIK-tränaren tillbaka på Fagerliden

”Spelare vi tar in nu ska tillföra spetskompetens”.

Annons
FAIK-tränaren Ulf Hedberg är tillbaka på Fagerliden.

På torsdagskvällen gjorde återvändande FAIK-tränaren Ulf Hedberg sitt första besök på Fagerliden på flera år. Hedberg kollade in barmarksträningen och hade ett första möte med truppen.

Läs mer: Återvändaren som ska basa i båset

FAIK-truppen som är i stort sett komplett. Men det finns platser kvar att fylla. Bland annat på backsidan.

– Det kommer att hända grejer på spelarsidan. Men spelare som vi tar in nu ska vara rätt spelare. Spelare som är med och bidrar med spetskompetens, säger Ulf Hedberg.

– Vi tittar på både svenska och utländska spelare. Fast det gäller förstås att det är till rätt kostnad.

Hur försäsongen ska se ut blir allt tydligare. Nu är det klart med träningsläger i Leksand 9 till 11 september. Då ska FAIK bland annat spela två träningsmatcher. För motståndet svarar Malung och Björbo.

– Vi kommer att möta dem en gång till. Den andra matchen mot ska spelas den 9 oktober. Det blir sista träningsmatchen inför seriestarten en vecka senare. Men var den matchen spelas är inte klart. Det är inte heller klart var och när returmatchen mot Björbo spelas, säger Hedberg.

– Sedan är det klart med ett dubbelmöte mot Smedjebacken. Men vi vet inte vilka matchdagar det blir. Så har jag lite krokar ute för att få möta ett division 1-lag. För det är nyttigt för oss att få tufft motstånd.

Spelprogrammet är i stort sett klart. Premiären spelas helgen den 15–16 oktober. FAIK har valt att lägga sina hemmamatcher onsdagar och söndagar precis som vanligt.

– En hel del lag väljer att spela hemma tisdagar och fredagar. Men vi har testat fredagar, och det är ingen bra publikdag för oss, säger FAIK-ordföranden Keijo Jokiniemi.

Läs mer: Här skriver viktig trio på för Fagersta AIK

Läs mer: Istid fick poängkungen att stanna

Annons