Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärven som spetsar Fläkten

Två och en halv vecka kvar till seriestart. Västanfors assisterande tränaren Olle Wiberg tycker att laget ligger i rätt fas – och lite till.- Vi ligger längre fram än vi gjorde ifjol den här tiden, säger han.

Annons
Nyförvärvet Fredrik Rydberg från Tillberga har redan på försäsongen visat sin målfarlighet i Västanfors.

Västanfors avverkar i helgen ytterligare två träningsmatcher – mot Borlänge och finska Akkilles Borgå. Speciellt är det matchen mot den kommande seriekonkurrenten Borlänge som blir en riktlinje för formen.

- Det blir en bra värdemätare. Ett lag med hög fart och hungriga spelare. Det kommer att bli en tuff match, men den passar oss bra just nu eftersom vi prioriterar defensiven. Den kommer också att vara nyckeln under säsongen, säger den assisterande tränaren Olle Wiberg.

Olle Wiberg lyfter fram lagets nyförvärv som han har stor tro inför årets allsvenska. En av dem är 20-årige Jesper Norrman från Västerås.

- Där tackar vi VSK bandy att vi får ha det här samarbetet. Han har spelat World Cup och gjorde några minuter i SM-finalen. Det är en intressant spelare som kommer att bli spännande att se i vinter. Han kan jag absolut lyfta fram, säger Wiberg.

Ett annat namn med erfarenhet från spel i elitserien som klivit fram är 27-årige Fredrik Rydberg.

- Han är värvad som anfallare och han har levererat mål. Vi är på alla sätt nöjda med honom, säger Wiberg och fortsätter:

- Han har erfarenheten och vet vad som krävs för att ge det lilla extra.

Trots att försäsongen bjudit på varierande resultat så är känslan bättre än ifjol vid samma tidpunkt.

- Då hade vi lagt upp försäsongen för att spela i division 1 och mötte inte heller den här kalibern på motståndet, säger han.

Till helgens matcher så är det prioritet på det defensiva spelet som ska slipas. Något som ska vara helt klart till seriestarten.

- Det är defensiven som blir nyckeln. Det handlar inte om att vi ska parkera någon buss eller så, men vi såg förra säsongen att det är viktigt att ha en fungerande defensiv när serien börjar, så man inte börjar släppa in mål. Då blir det uppförsbacke direkt, säger Olle Wiberg.

Annons