Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt kommunhus?

Ett antal personer har ringt och frågat om ett rykte som har florerat i Skinnskatteberg, att kommunkontoret ska flytta till före detta folkhögskolans lokaler. Det är dags att börja debattera frågan. Den påverkar i högsta grad alla kommuninvånare.

Det är helt rätt att diskussioner förs i frågan. Initiativet kommer från Socialdemokraterna. Syftet är främst att rädda den arkitektoniskt värdefulla byggnaden.

Landstinget, som äger fastigheten, har enligt kommunledningen i Skinnskatteberg hotat med att riva, om ingen vill köpa den.

Vi kan förstå värdet i att behålla den vackra huvudbyggnaden. Vi kan också förstå att kommunkontoret får ett mer rymligt och representativt hus. Det vi däremot ställer oss frågande till är bland annat vilket mervärde blir det för invånarna i Skinnskatteberg och vad kommer det att kosta kommunens skattebetalare?

Vi tror inte på teorin att det kommer att bli kostnadsneutralt, det vill säga att landstinget kommer att ”ge” kommunen motsvarande summa, 10–15 miljoner kronor som det skulle kosta att riva befintliga byggnader, för att bygga om huvudbyggnaden till ett kommunhus.

En första utredning har redan kostat kommunen 150 000 kronor. För att få ett färdigt beslutsunderlag skulle vår kommun behöva anslå ytterligare 250 000 kronor.

Med all respekt för en värdefull byggnad, ett representativt kommunhus och en trevligare arbetsmiljö, kommer det verkligen inte att kosta skattebetalarna något och kommer det verkligen att bli bättre för Skinnskattebergs medborgare om vi flyttar kommunhuset?

För Alliansen i Skinnskatteberg

Carina Sándor (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel