Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt parti har fel om Norberg

Att människor engagerar sig och går samman för att förändra samhället är bra. Därför välkomnar jag det nya lokala partiet Norbergs framtid. Oppositionen i Norberg har varit ganska tam de senaste åren så det behövs kanske nya aktörer.

Det är mycket att hålla reda på när man ger sig in

i politiken och många olika frågor att sätta sig in i. Därför får vi etablerade partier vara ödmjuka och ha överseende med att Norbergs framtid i sina flygblad inte riktigt förmedlar sanningen på alla punkter.

Ett påstående som det nya partiets företrädare förmedlat i media måste jag dock på allvar punktera: de påstår att det inte kan bli sämre i Norberg.

Förutom att det är ett märkligt argument är det hur lätt som helst för alla att bevisa att det är helt fel: När Sveriges Kommuner och Landsting, Socialstyrelsen och Statistiska centralbyrån sammanställer resultat, kvalitet och omdöme om kommunala verksamheter i hela landet är det uppenbart att mycket är väldigt bra i Norberg

Skolresultaten är i topp (100 procent av eleverna är behöriga till gymnasiet till exempel), alla äldre som bor i särskilt boende i Norberg är nöjda och NVK får höga betyg av invånarna gällande vatten, avlopp, sophämtning och snöröjning, för att ta några exempel.

Alla som vill kan gå in på www.oppnajamforelser.se och läsa rankingar och betyg om Norberg på längden och tvären. Där hittar man exempel på saker som behöver bli bättre, till exempel det upplevda företagsklimatet, och mycket som är riktigt, riktigt bra.

Jag välkomnar Norbergs framtid in i debatten och förutsätter att vi alla håller oss till sanningen.

Åsa Eriksson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel