Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt rekord för Engelbrektsloppet

Deltagarrekord, fina skidspår och förhoppningsvis optimalt väder. Räkna med succé i helgen när Engelbrektsloppet avgörs.

Redan för några veckor sedan började ledningen för Engelbrektsloppet ana att det skulle kunna bli ett nytt rekord i år. Anmälningarna var tidigt inne och har succesivt fortsatt den senaste tiden. Och anledningen till rekordet? Det svenska klimatet, så klart.

– Det har varit fint att vara ute och åka skidor även för folk långt söderut i Sverige. De har kunnat åka lika mycket som vi här uppe, därför har de tränat mer och även anmält sig till loppet, säger tävlingsledaren Lasse Holm, och fortsätter:

– Nu när den sista snön kom har de verkligen förstått att loppet blir av.

Ja, för det var inte helt lugnt på den fronten för bara någon vecka sedan när plusgraderna kom till Norberg. En del sträckor låg då utan snö, vilket skulle ha inneburit mycket mer arbete för ledningen om det hade sett likadant ut till helgen.

– Det var nästan kris, men inte riktigt så allvarligt. Plusgraderna försvann i lagom tid. Nu har vi gjort spår och väntar på lite mer snö, säger Engelbrektsloppets ordförande Sven Bergman.

Den kalla vintern har alltså gjort att Engelbrektsloppet står inför ett nytt deltagerrekord – i alla fall i modern tid. Över 2 900 anmälningar hade kommit in under torsdagsförmiddagen, och ledningen räknar kallt med att flera direktanmälningar kommer att göras under lördagen och söndagen.

– Förra året hade vi 84 direktanmälningar på tävlingsdagen, säger Sven Bergman.

Läs mer i fredagens tidning.